torsdag 23 maj 2013

You're something beautiful



 
Ovan ser ni vad våra två senaste gråtussar har åstadkommit! :)
OBS! alla diplom och rosetter har vi ibland inte fått, så egentligen skulle det varit fler av båda sorter!

Ni två gråtussar, är något att vara bra stolt över! Ludda, vår gråhundsängel, hon betydde och betyder fortfarande oerhört mycket för oss trots att hon inte finns mer, och Ila är vår ögonsten och hon, liksom Ludda betyder väldigt mycket för oss också. ♥

Ludda, som i slutet av hennes liv började på "allvar" med utställningar. Allt började med ett par inofficiella utställningar, bland annat för Kerstin Henriksson där det gick rikigt bra med BIR X2, HP X2, BIS 2 samt BIS 3! När vi fått mer vana för detta anmäldes hon till två officiella, en nationell och en internationell och det slutade med mycket bra resultat båda gångerna.

Sedan kom Ila till oss år 2010. Redan den 29 maj samma år var vi för första gången ute i ringarna tillsammans. Det hade inte kunnat slutat bättre eftersom hon, på sin första utställning, 4 månader 1 vecka och 2 dagar gammal, blev Best In Show 1! sedan har det bara fortsatt med "excellent" resultat!

Till vänster: Dahlholmens Ila SE17011/2010 BEST IN SHOW i Högbo 2012 för domarna: Nils-Erik Haagenrud och Arild Berget.
Till höger: Ludda S43612/99 ställer upp sig fint hemma, den veteran hon var då bilden togs.
 
När jag ändå är i gång, ska jag också tala om att det är inte bara utställningar våra senaste gråhundar är och var duktig på.
 
En jakthund som Ludda var, det får man oftast bara en gång i livet. Det var ytterst sällan man kom hem från skogen och hon inte fått tag på en älg. Vi är otroligt tacksam för att fått jaga under 10 år med denna fantastiska tös, för vi har haft så många fina stunder tillsammans!
 
Vi har också haft fina stunder i skogen med Ila och nu laddas det för fullt inför hösten med mer roliga minnen att ta tillvara på.  
 
Det är inte bara deras prestationer från olika håll som spelar roll. Det är också så att Ila är och Ludda var helt fantastiska personligheter. Det är många gånger man skrattar åt Ila med sina bus och saker som hon har för sig, samma med Ludda. Människans bästa vän, kallas hundar för. Det stämmer så otroligt bra, enligt mig. Tänk vad Ludda berikat livet för oss och Ila gör det var eviga dag! Är så himla tacksam över att vi fick just er!


 
Till höger: Ludda med en kviga.
Till vänster: Dahlholmens Ila med en tjur.

♥♥ Ludda och Ila, 2010. ♥♥
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!