tisdag 7 oktober 2014

Harjakt i Hotagen


Under torsdagen bar det iväg för harjakt i jämtländska Hotagen med ett gäng på sex tvåbenta och fyra fyrbenta. Vi hade fått låna med oss Leif och Ulrikas drevrar SE JCH SE UCH Aco och hans dotter Ellie eftersom de tyvärr inte kunde följa med denna gång. Tack för att de fick följa med! två stövare hade vi också med oss, Stina som är otroligt duktig och rutinerad och Sessan som också är en bra jakthund, så jaga skulle det med all sannorlikhet bli av.

 Drevern Ellie driver rådjur.
 
Det har varit väldigt trevliga dagar där det varit fina drev och hundarna gjort ett mycket bra jobb, och vissa gånger har vi sett haren men det har varit för långt avstånd till att skjuta. Med drevrar kan vad som helst hända, så ett rådjursdrev har vi också hört. Det är inte bara harar vi sett utan även tjädertuppar, orrhönor osv. Dessutom en kviga samt en fladdermus. Så även om jaktlyckan inte var total så har vi haft riktiga toppendagar och självklart längtar man tillbaka; till jakten och naturen som är där!





2 kommentarer:

  1. Det känns som det var alldeles för länge sedan, längtar verkligen tillbaka!
    Ingemar

    SvaraRadera
  2. Kan inte annat än att hålla med! Det är nog årets bästa dagar när man får vara där och jaga. Helt fantastisk natur & sådana härliga jaktupplevelser!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!