söndag 12 oktober 2014

Älgjakt och valpkurs

Så var uppehållet för älgjakten slut. I går blev det både en kviga och en liten tjur fälld! :) Kvigan som fälldes var för Ila, tyvärr på sken. Däremot har hon i dag ståndskall på älg, läs om det längre ner i inlägget.

Ila med kvigan.
 
I går var det även valpkurs för Axa. Det började med att vi skulle gå en liten promenad med valparna på en grusväg upp till skogen och på vägen dit skulle vi hålla slakt koppel och ha bra kontakt. Det gick väl sisodär med en Axa som mycket hellre skulle vilja springa och leka med allt och alla och som har energi till tusen. :)  
 
När vi kommit fram blev det passivitetsträning och under tiden visade instruktörerna med deras hundar vad som skulle göras härnäst. Vi skulle ställa oss och bilda en tunnel och mellan tunneln skulle ett ekipage gå åt gången med bra kontakt med hunden. Vilket gick bättre än tidigare övning!
 
Därefter var det inkallning som vi skulle träna. Vägen var krokig och där hunden inte såg oss något mer skulle vi sätta oss och kalla in den. Inkallning med visselpipa har vi tränat på mycket hemma och Axa vet precis vad hon ska göra då, så det var aboslut inga problem. Som en extra belöning förutom min, fick hon och Bolton busa med varandra och gissa om de hade skoj!
Vi tränade även på att gå slalom mellan hundar och deras ägare med målet att ha så bra kontakt som möjligt. Dessutom bytte vi hundar med varandra och fick prova på att gå slalom med andra hundar. Båda delarna gick bra! :)
 
Efter kursen åkte jag och Axa direkt till slakteriet för snart skulle de komma med älgarna. Dock tog det lite längre tid än väntat så då gick jag och Axa en liten promenad och därefter kom Anki och då gick vi till dem så deras chesapeake bay retriever Frasse och Axa fick busa med varandra. Efter det gick vi tillbaka och bara en kort stund efter kom tjuren. Det första Axa gjorde var att skälla ståndskall på den och sedan skulle hon lukta och förstå vad det egentligen var för något spännande! tyvärr fotade jag ingen bild på henne och tjuren.
 
När Axa hade fått bekanta sig med tjuren och alltihopa så åkte vi hem för att sedan åka tillbaka då kvigan kom dit. När vi kom tillbaka var både Ila och Axa med. Lika roligt som alltid tyckte de båda! :)
 
Det var gårdagen det. I dag är det bara husse och en till ur jaktlaget som är ute och jagar kalv och nu har jag precis fått en "rapport" att Ila skäller ståndskall på älg varvat med gångstånd inne på marken så nu är det spännande! de har dock fått tillåtelse av alla ur jaktlaget att fälla en vuxen om det skulle bli så. Väldigt synd att man jobbar idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!