tisdag 7 maj 2013

Vår nya valp! ♥

I dag har jag något mycket intressant och riktigt roligt att berätta, det är så att i morse föddes vår nya gråhundstik, vår nya stjärna förhoppningsvis i både skogen och i utställningsringen! ♥ ♥ 
Jätteroligt! så om 8 veckor åker vi och hämtar hem henne från Malmberget! :) och vi hoppas att allt flyter på bra till dess med både mor och barn. 
 
Det ska bli intressant att se vad det kan bli av denna tös. Vi tror väldigt mycket på henne och har stora förhoppningar, då hon har en väldigt fin stamtavla med mycket bra resultat från jaktprov och utställning. Se en liten del utav stamtavlan nedan: (se förklaringar längre ned.)

Mor: SE J(LÖ)CH Pila
Mormor: SE J(LÖ)CH Pigan
Morfar: SE J(LÖ)CH SE UCH FI JCH Casper

Far: SE J(LÖ)CH SE UCH Båtforsens Tuffe
Farmor: SE J(LÖ)CH SE UCH NO J(L)CH NO UCH Båtforsens Kari
Farfar: SE J(LÖ)CH SE UCH Trajåsens Ducke

Med tre raka jaktprovsettor hos både mor och far utav 3 möjliga var det klart att vi skulle höra av oss om en tikvalp efter denna kombination. Det är ju så att jakten är det absolut viktigaste för oss eftersom vi jagar mycket och vill verkligen ha en duktig jakthund med stor jaktlust som vi kan ha många roliga minnen med i skogen och framförallt kunna starta på jaktprov. Det är såklart att vi tittar på utställningsresultaten också, och med denna parning hade det inte kunnat blivit bättre, då pappa Tuffe är utställningschampion och mamma Pila har Excellent X2 utav 2 möjliga utställningar! :) helt i vår smak både jaktligt och utställningsmässigt. Vi är mycket glada över denna möjlighet!

Ett stort TACK till Hans-Ove för att vi får förtroendet att snart äga denna guldklimp till vovve, vi ska ta hand om henne på bästa sätt då hon kommer hit!

Bilder på de finfina föräldrarna, Pila och Tuffe:

Till vänster: SE J(LÖ)CH Pila (mamma)
Till höger: SE J(LÖ)CH SE UCH Båtforsens Tuffe (pappa)
 
Bilder på farmor, mormor, morfar:
 
Farmor: 
SE J(LÖ)CH SE UCH NO J(L)CH NO UCH Båtforsens Kari
 
Mormor:
SE J(LÖ)CH Pigan
 
Morfar:
SE J(LÖ)CH SE UCH FI JCH Casper
 
Alla bilder är från Jyckedata
 
Förklaring till titlarna hos släktingarna:
SE J(LÖ)CH = Svensk Jaktchampion, löshund.
SE UCH = Svensk Utställningschampion.
NO J(L)CH = Norsk Jaktchampion, löshund.
NO UCH = Norsk Utställningschampion.
FI JCH = Finsk Jaktchampion, löshund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!