söndag 9 september 2012

Kurs

I dag har vi varit på viltspårskursen för första gången. I alla fall första gången då hunden skulle vara med. Instruktörerna började med ett mycket enkelt spår, på ungefär 3 meter, då vi satt och kollade på medan en instruktören lade spåret åt oss. Det gick bra, men det var alldeles för kort och för lätt för Ila. För att de ska bli någon utmaning för henne måste man lägga ca 600 meter såsom det är både i anlagsklassen och öppenklassen. Annars vet hon att hon ska hitta klöven och blir liiite slarvig i självaste spåret, eftersom hon vet vad det handlar om sedan tidigare. Men som sagt gick det bra ändå.

Efter vi gått det första spåret gick två och två i gruppen och lade ett spår åt varandra. Efter vi hade lagt spåret väntade vi i ca en kvart innan vi gick varandras spår. Det här spåret var längre och passade Ila lite bättre och hon spårade jättebra.

Nytt på bloggen:
Jag har nu tagit bort ordverifieringen eftersom jag vet att det är krångligt att skriva i den varje gång någon skriver en kommentar och det tar lång tid, eftersom det är svårt att se vad det står i bland.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni hittat en ny kurs!
    och du, jag gillar att du tagit bort ordverifieringen... =)

    SvaraRadera
  2. Att ordverifieringen är borta var det bästa jag hört idag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!