onsdag 12 oktober 2011

Älgjakt & kurs

I måndags och tisdags har Anders som äger hamiltonstövaren Stina varit ute och jagat älg med Ila och i måndags fick Ila inte tag på något. Men i tisdags hittade hon en älg som hon stod och skällde ståndskall på och när han skulle smyga sig dit Ila och älgen var så blev det sken och Ila följde med älgen i 1,5 kilometer!
Tack till dig Anders som har varit ute och jagat älg med Ila i dagarna två!

I tisdags var vi på kursen för andra gången och det gick jättebra! hon är så duktig så.
Från början fick vi först visa vår läxa som var att busa med hunden samt att vi fick kontakt med hunden och det gick jättebra. Efter vi hade visat upp det så gick vi in och hade genomgång om hur hunden visar olika beteende med bland annat svansen och öronen.
Sedan var det dags att gå ut igen. Vi skulle då träna inkallning och sitt/stanna kvar, vi skulle även träna på nej och för att kunna träna på det visade kursledarna hundarna en skål med köttbullar som vi sedan skulle gå förbi och om hunden drog till skålen då skulle vi säga nej och ge hunden beröm om den kollade på oss istället för skålen och sedan vara snabb att säga varsågod till hunden så hunden förstod att den skulle få bitarna som låg i skålen och för att visa att hunden hade gjort rätt.

1 kommentar:

  1. Det blir nog en bra jakthund av dig också Ila, va duktig du är. Kul att det går så bra på kursen också, det är alltid inspirerande att gå på kurs, tycker jag i alla fall!
    //råckis

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!