tisdag 28 april 2015

Utställning i Ockelbo

BIM: SE J(LÖ)CH FI JCH NORD UCH C.I.B NO V-14 SE V-13 SE V-14 SE V-15 Elgfallet's Aiko och BIR samt BIS 2: Svartkärrets Axa

I helgen var det utställning i Ockelbo som arrangerades av Gävleborgs Älghundklubb där domaren för dagen var Anna Fors Ward. Det blev en fantastisk dag fylld med trevligheter och överraskningar. Med trevligt sällskap under dagen från Conny, Bosse som ställde ut Aiko och Lana. Samt Angelica med familj som var där och ställde ut Ilas kullsyster Dahlholmens Ida.

Först ut var Axa i juniorklassen. Hon fick excellent JUNKL, vinner juniorklassens konkurrens och får CK. Därmed ska hon in i bästa tik och tävla med alla de andra tikarna som också fått CK från deras klasser. Så mellan Axa och bästa tik ska Ila in för bedömning. Ila får excellent hon också och kommer på 2:a plats i konkurrensen.

Efter tikarna var bedömda var det då dags för Bästa tik där Axa på drygt 1 år vinner! hon blir alltså dagens vackraste gråhundstik. Hur roligt som helst! glädje till tusen :) vilken gråtös! Axa skulle nu tävla mot den mycket vackra  SE J(LÖ)CH FI JCH NORD UCH C.I.B NO V-14 SE V-13 SE V-14 SE V-15 Elgfallet's Aiko. Som ni kan se har Aiko en hel del titlar som bevisar hur vacker han är. Ett verkligen hårt motstånd såklart. Men Axa vinner över Aiko och blir därmed den finaste gråhunden för dagen och vinner BIR! overkligt kändes det som just eftersom hon är så ung och inte färdig ännu. Så himla roligt samtidigt och vi har ännu inte förstått att hon vunnit sitt första BIR! :) 

BIR och BIS 2: Svartkärrets Axa

Sedan dröjde det liten stund innan Axa skulle tävla i BIS:et mot de andra raserna som också blivit BIR. Så lite vila innan vi skulle börja ladda inför det. I Best in show dömde både Anna Fors Ward och Göran Fastén. Det var som vanligt 4 raser som skulle få en placering var. De övriga som deltar blir bara avtackade. Vi fick springa varv på varv och så blev vi varken avtackad eller fick nån placering 3-4. Nu var det spännande! Axa skulle antingen bli Best in show eller Best in show 2:a. På slutet var det en jämthund och Axa kvar och för denna gång var det jämthunden som drog det längsta strået och vann. Vi var så glada och nöjda! tänk vad roligt för både oss men också för uppfödarna Anders och Lotta med familj! vilken tjej Axa är :)

Dahlholmens Ila som för dagen var något rund så nu blir det mer träning, men vår ögonsten för det!
  
Som sagt ställdes även Ilas kullsyster Ida ut. Hon och matte Angelica kämpade på bra och det slutade med ett Good i ÖKL för deras del. Jättekul att träffa er igen! hoppas vi ses snart på någon annan utställning. Bara för att det skulle vara kul att ha kvar, fotade vi systrarna bredvid varandra när de ställs upp. Resultatet ser ni nedan. Inte världens bästa bild men det var inte det lättaste att få dem att stå fint samtidigt. Denna får helt enkelt duga :)

Till vänster: Dahlholmens Ila och Dahlholmens Ida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!