måndag 11 augusti 2014

Rättviksutställningarna

Vilken fantastisk helg det varit för oss i Rättvik på utställningarna! men innan jag berättar resultatet för Ila och Axa börjar jag från starten i fredags.

En CK-rosett saknas eftersom DÄK hade slut på dem.

Under fredagsförmiddagen började resan ner till Rättvik för de två utställningarna som Dalarnas älghundklubb arrangerade. Det blev många stopp efter vägen för att hundarna skulle få rastas och vi skulle äta lunch m.m. Vi kom till Rättvik någon gång på eftermiddagen och började packa ur bilen när vi var framme vid Utbygårdens vandrarhem som vi bodde på under dessa dagar. Ett jättetrevligt ställe och perfekt för hundarna med många bra tillfällen att kunna rasta dem.

Bild "lånad" från: http://www.utbygarden.se/
 
När vi packat upp och gjort allt i ordning gick vi en promenad där vi fick se många fina stugor och hus som var på "dalarnas vis" och fina vyer. Bara ca 3 km bort fanns det en mycket fin badplats vid Siljan där Ila och Axa tyckte det var skönt att svalka tassarna. När vi sedan kom tillbaka åkte vi vidare till Rättvikscentrum och åt middag. Därefter åkte vi till Rättviksparken där utställningarna skulle hållas och tränade både Ila och Axa i ringarna som redan var färdiga. Efter träningen passade vi på att miljöträna ännu mer eftersom bredvid utställningsplatsen var Rättvikscampingen som alla våra gråhundsvänner bodde på och självklart gick vi till dem och pratade och det slutade med att vi inte kom därifrån förrän sent på natten.

Aningen trött vaknade man tidigt på morgonen och skulle förbereda sig inför lördagens utställning. Vi trodde att valparna skulle gå först eftersom de blir trött rätt så snabbt men när vi tittar i programmet ser vi att de ska gå efter alla jämthundsjuniorer (tikar).. Så efter en lång väntan var det äntligen dags för Axa att göra debut. Hon skötte sig alldeles utmärkt, precis som hon inte gjort annat. Hon fick "excellent för valpar" med HP och BIR-valp och i BIS-finalen blev hon BIS 4 av 35 valpar! :) på slutet i BIS-finalen var det bara Axa som gick i klassen 4-6 månader kvar så de valpar hon mötte var 6-9 månader och dessa är ju såklart mer utvecklad. Bara att vara kvar bland dessa var skoj! hon fick en jättefin kritik av domare Göran Fastén också så vi var hur glada som helst! :)

Svartkärrets Axa BIR-valp med HP och BIS 4!
 
När Axa var klar i sin ring gick vi till gråhundsringen där Ila skulle vara. Det blev ännu en gång en lång väntan innan det var dags. Men både Ila och Axa var så duktiga hela dagen och någon som längtade efter att få trava och visa upp sig var Ila. Hon travade på så bra och ställde upp sig så snyggt att hon fick excellent ÖKL, ÖKK 1, CK, Bästa Tik 1 och blev BIM för domare Rolf Frostad! :) fina, fina Ila!
 
Dahlholmens Ila blev BIM på lördag och fick sitt 20:e CK!
 
Efter allt var klart var vi alla väldigt trötta så när vi kom till hotellet hade vi köpt med oss middag och åt det där innan vi åkte med bilen istället för att gå till badplatsen för att bada men när vi kom dit var det en byfest som vi hamnade i en stund och bekantade oss med folk från Dalarna innan vi for hem för att sova och vara utvilad inför söndagens utställning.
 
Under söndagen var väntan inte lika lång för Axa eftersom vi kom till utställningen något senare. Axa skötte sig otroligt bra idag också och det slutade med att hon återigen fick "excellent för valpar" med HP, BIR-valp och BIS 4! ännu en gång som hon tävlade i BIS:et med mot de äldre hundarna. Vilken vovve! :) Rolf Frostad som dömde henne gav mycket fin kritik också.

Axa BIR-valp med HP och BIS 4!
 
Efter det var det dags för Ila som idag bedömdes av Ulf Ottosson. Hon fick excellent ÖKL, ÖKK 2, CK och blev 3:e bästa tik! :) är så glad att det gått så bra för Ila båda dagarna eftersom hon är mer urfälld i pälsen än någon gång tidigare.

Dahlholmens Ila i ringen! Foto: Magdalena Ström Eriksson
 
Tack till alla som hjälpt oss under helgen med fotografering m.m. Tack också till alla, både nya och gamla vänner för trevligt sällskap!
 
Så här kan det se ut efter en utställningshelg med vårat team! ;)

2 kommentarer:

  1. Bravo team Mandis !!
    Fast det känns ju lite jobbigt att se att en till liten tönt ska upp på scenen och traska numera med hög svansföring, man orkar nämligen inte se hur mkt löjligt som helst i livet. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Hörde dock från säkra källor att en viss Ila och en mini Axa blev aningen sur när teamet kallades för "team Mandis" ;) du vet hur de är, haha :) jag kan bara hålla med! Axa har nu intagit den nya rollen med storm och går nuförtiden jämt med högt huvud och börjar ta efter Ilas divafasoner! Undra hur detta kommer sluta. ;) Kram på dig!

      Radera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!