torsdag 17 oktober 2013

Utställning i Nordichallen och eftersök

I södangs var det som sagt varit utställning på hemmaplan! vilket var skönt, att slippa åka så långt. Som sagt skulle Pär vara där med SE (LÖ)CH SE UCH Karpaasin Jäger plus att Sara, dottern till delägaren utav Jäger, var också där som hejade på oss alla! :) Jäger fick Excellent, JKK 1, CK, Bästa hane, BIR samt CACIB! GRATTIS Pär!!! så kul! :) för Ilas del blev det Excellent ÖKL, ÖKK 1! :) finaste gråtussarna våra!

SE J(LÖ)CH SE UCH Karpaasin Jäger och Pär i Tierp på utställning.

När vi var på utställningen ringde det från en jaktlag som hade skadeskjutit en älg, och behövde Ilas hjälp, eftersom de vet att hon är duktig på just eftersök. Men då vi inte hade varit in i ringen än så skulle vi ringa upp efter vi var klara och se om de hade hittat någon annan hund plus förare som kunde gå på ett eftersök, eller om Ila skulle komma. Men då hade de redan fått tag på en annan efter vi varit inne i ringen. Men det var en ras som inte alls har de egenskaper som en älghund har med att kunna ställa en älg, som exempel. Om man inte vet om älgen ligger någonstans då ska man helst ta in en älghund, som kan ställa älgen. Men, men, det slutade med att Ila fick rycka in ändå till slut. Då började de spåra på kvällen och de såg inte mer än en meter framför sig, trots att de hade pannlampa. Samt att de som hade varit med var trötta så att en annan person som inte hade varit med under dagen fick följa med och visa gränser och så, vilket resulterade i att de, trots att de ringde till dem som varit med under dagen, aldrig hittade snöret de hade hängt upp i något träd där de hade slutat och där Ila skulle fortsätta. Men de var nog rätt så nära ändå eftersom att Ila började spåra de spår den andra hunden hade spårat några timmar innan, alltså hon spårade bakspåren. Så inget fel på intresse där inte! ;)

Dagen efter på måndag hämtade Ingemar Ila och skulle fortsätta att spåra. Ila spårade från klockan elva tills fem på eftermiddagen, enligt Ingemar hade hon varit så fantastiskt duktig! hon hade spårat med sådan säkerhet och i ett bra tempo hela tiden. Hon fick mycket beröm, vilket alltid är roligt att höra såklart när man lagt ner mycket tid och energi på att träna viltspår med henne, samtidigt vet vi ju att hon är jätteduktig med eftersök, och det är verkligen guld värt att ha en sådan hund. Ila spårade och spårade, men trots det kom de aldrig i kontakt med älgen, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!