söndag 30 juni 2013

Viltspår, Hotagen, viltspår igen och två nya familjemedlemmar!

På midsommardagen tränades det viltspår med Ila. Spåret gick genom en bäck, hyggen, tät skog och stigar. Det fanns även många vinklar och andra svårigheter med i spåret. Ila spårade mycket bra hela vägen och gick hela spåret som var 500 meter långt på 17 minuter. Känns väldigt roligt och tryggt att ha en sådan duktig hund som spårar så bra, oavsett om det är träning eller skarpt läge som det var i höstas, hon presterar oavsett situation! :)

Förra söndagen bar det av till Hotagen för fiske fram till onsdagen. I Hotagen brukar vi då det är jaktsäsong på hare, åka upp ett helt gäng och jaga hare där. Men denna gång blev det fiske som stod på agendan. Det var lika vackert som vanligt med vatten, skog och berg i bakgrunden. Vi fick bra med fisk så det var roligt och riktigt lyckat!

 Vacka Hotagen!
 
Det fanns stora älgspår där vi fiskade en kväll också! :)
 
Jag rensade fisken som vi fick under en kväll.
 
Ser ni djuret på bilden?? avslöjar det om ingen lyckas lista ut vad det är till nästa inlägg! ;)
 
 
 
Fångsten vi fick under en annan kväll!
 
I går tränade vi viltspår igen och även då gång gick det också mycket bra! :) hon hade absolut inga problem med att hitta vart spåret började och sedan följde hon ut spåret och gick hela spåret på 400 meter utmärkt.

I dag kom två nya familjemedlemmar till vår flock! :) det är min syster, hennes sambo och barn som har skaffat två kattungar från samma kull för att båda skulle ha sällskap utav varandra. Ena kattungen, som heter Maggan, är mer försiktig medan den andra kattungen, Astrid är full utav bus och hon ska undersöka allt. Tänk att det kan skilja sig så mycket mellan dem. Annars är båda väldigt söta och kommer nog bli duktiga jägare med tiden.

Till vänster: Astrid hos uppfödaren, 7 veckor gammal.
Till höger: Maggan som bara var 5 veckor gammal på fotot.
Men nu är de 12,5 veckor gamla.
 

6 kommentarer:

  1. Fina bilder och vilken fiskelycka! Hoppas det smakade bra också! Jag gissar på rådjur, hjälper inte ens med glasögon så det blir en vild gissning....
    Men vilka söta grannar ni får....

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack så mycket! ja det var en väldans fiskelycka! roligt och så lyckat. :) Jaa det smakar alltid gott med fisk, och bäst är egenfångad. ;) Väldigt bra gissning. Men inte riktigt rätt ändå. Mmm... väldigt söta grannar!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Bravo Rosie!!! :D rätt svar var såklart hjort! bra jobbat!

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Mandis, man längtar verkligen upp till Hotagen när man ser bilderna.
    Ingemar

    SvaraRadera
  5. Hej Ingemar!

    Ja, det gör man verkligen, vackra Hotagen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!