måndag 2 juli 2012

Spår

I helgen har det varit mycket spårande. I fredags lade vi ett spår åt Ila men även åt och Ero också. Det var första gången för Ero att  prova på viltspår men han är duktig på att spåra upp saker så vi väntade med att gå spåren tills på lördag. Under hela natten regnade det kraftigt och jag förstog att det skulle bli svårt, speciellt för Ero, men också för Ila. Men vi provade ändå och Ero fick börja med sitt spår. Han förstod inte alls vad han skulle göra, vilket är förståeligt. Så han började att gräva istället :) haha, vi fick i alla fall ett gott skratt och han fick göra det han tycker om, att gräva.


Sedan var det dags för Ila. Jag visste sedan tidigare att hon klarat av att spåra när det har regnat. Men denna gång hade det regnat väldigt mycket, så jag visste inte hur det skulle gå. Men jag blev glatt överraskad när Ila spårade helt korrekt under hela spåret! hon var verkligen jätteduktig!

Och i går lade vi två korta spår till Ero som han fick gå på en gång istället, och då det inte regnade. Han var jätteduktig och spårade helt rätt på det första spåret! men sedan fick han lite problem i det andra spåret och då fick vi hjälpa till. Men han var duktig för att vara nybörjare på viltspår.

Vi lade även ett svårt spår åt Ila igår som vi gick i dag. Vi lyckas dock alltid lägga spår då det ska regna på kvällen eller under natten, vilket det även gjorde i går. Men hon var duktig och klarade av det, men på ett ställe blev hon lite förvirrad och då fick vi hjälpa tillbaka henne till spåret, men sedan flöt det på mycket bra.  


 

2 kommentarer:

  1. Att ni vågar er ut i skogen, vilka hårdingar...

    SvaraRadera
  2. En hel del spårning har det blivit, en hel del myggbett också! ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!