söndag 13 februari 2011

Utställning i Gideå

Ja, vi har varit på älghundsutställning i Gideå och det gick jättebra!!

Vi började resan i lördags till Umeå där min syster Johanna "Imbo" bor med sin sambo Rikard. För att vi skulle inte behöva åka jättetidigt på söndagmorgon så hade vi en mysig dag där uppe i Umeå. Vi gick en härlig promenad runt en sjö och den slingan var 1 mil och 5 kilometer lång. Sedan blev det en god middag.

Sedan så klev vi upp tidigt i dag (söndag) för att åka på älghundsutställningen som var i Gideå.
Imbo och Rikard följde med oss dit och kollade och det var så kul!

Vi kom dit och det blev en lång väntan innan Ila skulle in. Det var 11 tikar som var anmälda till juniorklassen.
Ja, i alla fall så gick det jättebra för oss. Ila fick excellent, junkk 2, CK och 3:e bästa tik!!! hon förlorade bara mot en juniortik som sedan blev BIR så det var jättekul!
Det var endast 3 tikar ur alla klasserna som fick CK och en av dom var Ila! :) hon blev ju 3:e bästa tik och dom tikarna som vann över henne var en championtik och juniortiken som sedan blev BIR.

En del av juniortikarna

Jaha.. och så skulle man mätas och det resulterade i att jag var 49 cm.

Domaren skulle kolla igenom Ila


Ila in action


Ila med sin CK-rosett och blundar gör hon ;)

Står jag fint nu?? :)


 
Ilas rosett
Ursäkta för fel. I utställningsprogrammet så står det att domaren heter Stig Brännvall men i resultatet så står det Thomas Eriksson så det blev nog något fel.

Kritiken
Utmärkt huvud. Utmärkt hals o rygglinje. Normalt kors. Välvinklad. Mkt bra benstomme o tassar. Välutvecklad kropp. Päls, färg o svans ua. Mkt bra rörelser.
Domare: Thomas Eriksson

Alltså Ila fick excellent junkl, junkk 2, CK och 3:e bästa tik!

Och tack till Johanna och Rikard för en jättemysig helg!



3 kommentarer:

  1. Men grattis, det var väl jättebra! Det var mycket att ta in för en som inte kan något om hundar men det lät ju bra i alla fall, typ 3:e plats eller något om jag tolkade det rätt... =)

    Ingen dålig runda ni gick på dagen förresten, är det bra för någon med ett pajjat knä?

    SvaraRadera
  2. Tack själv för att vi fick följa med på utställningen. En rolig upplevelse, där vi fick mer inblick i hur det går till! Som jag skrev på din andra blogg så har Rikard blivit riktigt "biten" av alltsammans och kollat på kennlar, stamtavlor och BIR och BIS och allt vad det heter ;) Kramar!

    SvaraRadera
  3. Hej Johanna & Rikard
    Vad kul att Rikard har blivit "biten" av utställningar! och vad kul att han har kollat på kennlar m.m. Har han kollat på jämthundar, gråhundar eller karelare?
    Kramar!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, det uppskattas alltid!